Kuracie prsia

Kuracie prsia so šampiňónmi

Autor receptu: frommykitchendotcom

30 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme olej a premiešame. Za občasného miešania ho opečieme na panvici do zlatista (olej už nepridávame). Hotové vyberieme z panvice.
  2. V mäsovom výpeku následne pripravíme šampiňóny. Dobre ich očistíme a narežeme na väčšie kúsky. Do panvice pridáme olej a šampiňóny orestujeme. Asi po dvoch minútach pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ešte chvíľu spolu.
  3. Ochutíme mletou rascou, pridáme soľ, čierne korenie, cesnakové korenie, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 10-15 minút.
  4. Vmiešame šľahačkovú smotanu a necháme zhustnúť. Do hotovej omáčky nakoniec vrátime už upečené mäso a premiešame. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.