Kuracie prsia
Kuracie prsia so šampiňónmi
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme olej a premiešame.
Za občasného miešania ho opečieme na panvici do zlatista (olej už nepridávame). Hotové vyberieme z panvice.
- V mäsovom výpeku následne pripravíme šampiňóny. Dobre ich očistíme a narežeme na väčšie kúsky. Do panvice pridáme olej a šampiňóny orestujeme. Asi po dvoch minútach pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ešte chvíľu spolu.
- Ochutíme mletou rascou, pridáme soľ, čierne korenie, cesnakové korenie, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 10-15 minút.
- Vmiešame šľahačkovú smotanu a necháme zhustnúť. Do hotovej omáčky nakoniec vrátime už upečené mäso a premiešame.
Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.