Kuracie prsia s oravskou slaninou (fotorecept)
	        Autor receptu: babina49
	         
	        
	        Včera v práci som si vypočula tento recept a kedže pracujem aj v nedeľu,tak sa mi to pozdávalo ako "rýchlovka" a vyskúšala som. Chutilo všetkým.
Postup
- kuracie prsia umyjeme,osušíme a keď sú väčšie možme ich pozdĺžne prerezať. Do mlieka pretlačíme 3 strúčiky cesnaku a slabo osolené rezne tam namočíme na cca 15 min.
 - dno sklenenej  misy vyložíme plátkami oravskej slaniny, na ňu poukladáme prsia,ktoré boli namočené v mlieku a posypeme ich trochu grilovacím korením
 - na prsia nastrúhame očistené jablká 
 - a znovu mäso vyložíme oravskou slaninou,prikryjeme alobalom a dáme do rúry.Vodou to netreba podlievať,lebo jablká pustia vodu a tuk dodá slaninka. Ku koncu samozrejme alobal dolu,aby bola  slaninka chrumkavá.
 - Ja som mala kuracie prsia s kosťou a kožou,tak trupy som použila na polievku.Pokiaľ sa zapekali kuracie prsia,varila sa polievka s novou zeleninou
 - mrvence stačili z 1 vajca
 - a ľahká,diétna polievka je hotová