Kuracie prsia s mandľami
Autor receptu: zabiatko66
Včera na večeru som uvarila tento skvelý recept zo starej kuchárskej knihy ,,Azijské recepty v Slovenskej kuchyni”, z ktorej som nikdy nevarila a chcela som ju vyhodiť. No prelistovala som si ju a tento recept ma oslovil, tak som ho vyskúšala a veru neobanovala som. Určite sa Vám zapáči a vyskúšate ho.
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie, kuracie prska nakrájame na kocky, madle zbavíme šupky tak, že do horúcej vody na 5 min vložíme madle, potom sa nám ľahko ošúpu. Cibuľku nakrájame na kocočky, pór na kolieska, červenú kápiu na pásiky, šampiňony nakrájame na drobno.
- Z bielka vyšľaháme sneh.
- Pridáme PL solamylu a premiešame.
- Kuracie prsia osolíme, premiešame s bielkami a solamylom.
- Rozohrejeme olej
- Pokiaľ sa nám olej zohreje nakrájame si na drobno mandle.
- Mäsko opražíme na oleji.
- Pridáme mandle.
- Opekáme 5-10 min.
- Pridáme pór a cibuľu.
- Pridáme šampiňóny.
- Dochutime sójovou omáčkou
- a červeným vínom
- Na koniec pridáme kápiu.
- Dusíme do mäkka.
- Dobrú chuť.