Kuracie prsia s mandľami

Autor receptu: zabiatko66

Včera na večeru som uvarila tento skvelý recept zo starej kuchárskej knihy ,,Azijské recepty v Slovenskej kuchyni”, z ktorej som nikdy nevarila a chcela som ju vyhodiť. No prelistovala som si ju a tento recept ma oslovil, tak som ho vyskúšala a veru neobanovala som. Určite sa Vám zapáči a vyskúšate ho.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie, kuracie prska nakrájame na kocky, madle zbavíme šupky tak, že do horúcej vody na 5 min vložíme madle, potom sa nám ľahko ošúpu. Cibuľku nakrájame na kocočky, pór na kolieska, červenú kápiu na pásiky, šampiňony nakrájame na drobno.
  2. Z bielka vyšľaháme sneh.
  3. Pridáme PL solamylu a premiešame.
  4. Kuracie prsia osolíme, premiešame s bielkami a solamylom.
  5. Rozohrejeme olej
  6. Pokiaľ sa nám olej zohreje nakrájame si na drobno mandle.
  7. Mäsko opražíme na oleji.
  8. Pridáme mandle.
  9. Opekáme 5-10 min.
  10. Pridáme pór a cibuľu.
  11. Pridáme šampiňóny.
  12. Dochutime sójovou omáčkou
  13. a červeným vínom
  14. Na koniec pridáme kápiu.
  15. Dusíme do mäkka.
  16. Dobrú chuť.