Kuracie prsia s listovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Jar klope na dvere a žiadajú sa vyslovene jarné jedlá, pripravila som kuracie prsia s baby
špenátom, rukolou a červeným mangoldom, pridala som aj údený polooštiepok a datľové
paradajky, ochutila citrónovou šťavou a behom chvíľky na stole rozvoniavalo ľahké,
osviežujúce, lahodné a chutné jarné jedlo.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 90 -100 °C |
Postup- Umyté kuracie prsia som pokrájala na kocky o hrane asi 1 cm,...
- ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote, kým som pripravila ostatné suroviny,...
- ...údený polooštiepok som pokrájala na rovnako veľké kocky ako kuracie prsia,...
- ...datľové paradajky som pokrájala na malé kocky,...
- ...baby listy špenátu, rukoly a červeného mangoldu som umyla a nechala na cedníku dobre odkvapkať z vody,...
- ...v hrnci som nechala rozpustiť maslo,...
- na rozohriatom masle som na silnom plameni sprudka orestovala kuracie prsia za stáleho miešania zo všetkých strán,...
- ...stiahlla som plameň na strednú intenzitu a pridala som plátky cesnaku, ktoré som orestovala len krátko, asi 1 - 2 minúty, kým sa pekne rozvoňal,...
- ..pridala som kocky datľových paradajok a restovala za stáleho miešania, kým pustili šťavu, znížila som plameň na minimum,...
- ...pridala som odkvapkané baby listy špenátu, rukoly a červeného mangoldu, nechala som ich iba zavädnúť, asi 1 - 2 minúty, nebojte sa toho množstva, značne zmenšia svoj objem, ....
- ...vypla som plameň, pridala som kocky údeného polooštiepka a miešala, syr sa prehreje zbytkovým teplom a čiastočne rozpustí, na záver som hotové jedlo ochutila ešte citrónovou šťavou.
- Podávala som ihned ešte horúce na podklade z varenej a neochutenej basmati ryže, ktorú som pripravila podľa receptu našej varecháčky @methi: Dokonalá basmati a môžem povedať, že je skutočne dokonalá a dokonale sa hodí k tomuto vynikajúcemu jedlu.
http://varecha.pravda.sk/recepty/dokonala-basmati/46973-recept.html
- Ide o nádherne voňavé, osviežujúce ľahké jarné jedlo z kuracích pŕs s jemnou údenou príchuťou polooštiepka a citronom a cesnakom ochutených paradajok s listami mladých šalátových listov, jedlo je veľmi chutné a rýchlo hotové, vrelo odporúčam vyskúšať a prajem vám Dobrú chuť :-)
|