Kuracie prsia s listovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jar klope na dvere a žiadajú sa vyslovene jarné jedlá, pripravila som kuracie prsia s baby špenátom, rukolou a červeným mangoldom, pridala som aj údený polooštiepok a datľové paradajky, ochutila citrónovou šťavou a behom chvíľky na stole rozvoniavalo ľahké, osviežujúce, lahodné a chutné jarné jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 90 -100 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté kuracie prsia som pokrájala na kocky o hrane asi 1 cm,...
  2. ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote, kým som pripravila ostatné suroviny,...
  3. ...údený polooštiepok som pokrájala na rovnako veľké kocky ako kuracie prsia,...
  4. ...datľové paradajky som pokrájala na malé kocky,...
  5. ...baby listy špenátu, rukoly a červeného mangoldu som umyla a nechala na cedníku dobre odkvapkať z vody,...
  6. ...v hrnci som nechala rozpustiť maslo,...
  7. na rozohriatom masle som na silnom plameni sprudka orestovala kuracie prsia za stáleho miešania zo všetkých strán,...
  8. ...stiahlla som plameň na strednú intenzitu a pridala som plátky cesnaku, ktoré som orestovala len krátko, asi 1 - 2 minúty, kým sa pekne rozvoňal,...
  9. ..pridala som kocky datľových paradajok a restovala za stáleho miešania, kým pustili šťavu, znížila som plameň na minimum,...
  10. ...pridala som odkvapkané baby listy špenátu, rukoly a červeného mangoldu, nechala som ich iba zavädnúť, asi 1 - 2 minúty, nebojte sa toho množstva, značne zmenšia svoj objem, ....
  11. ...vypla som plameň, pridala som kocky údeného polooštiepka a miešala, syr sa prehreje zbytkovým teplom a čiastočne rozpustí, na záver som hotové jedlo ochutila ešte citrónovou šťavou.
  12. Podávala som ihned ešte horúce na podklade z varenej a neochutenej basmati ryže, ktorú som pripravila podľa receptu našej varecháčky @methi: Dokonalá basmati a môžem povedať, že je skutočne dokonalá a dokonale sa hodí k tomuto vynikajúcemu jedlu. http://varecha.pravda.sk/recepty/dokonala-basmati/46973-recept.html
  13. Ide o nádherne voňavé, osviežujúce ľahké jarné jedlo z kuracích pŕs s jemnou údenou príchuťou polooštiepka a citronom a cesnakom ochutených paradajok s listami mladých šalátových listov, jedlo je veľmi chutné a rýchlo hotové, vrelo odporúčam vyskúšať a prajem vám Dobrú chuť :-)