Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči sa mi štýl jeho varenia a recepty. Varí chutne, jednoducho, nepoužíva veľa surovín, má dobré "finty" ako zjednodušiť varenie. Aj v tom dnešnom sa mi páčilo mäsko okoreniť na papieri na pečenie.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame a pokvapkáme olivovým olejom. Na papier na pečenie si dáme sušené oregano, mletú červenú papriku, čierne korenie a mäso pritlačíme na papier, mäso sa tak pekne obalí korením.
  2. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme mäso 4 - 5 minút.
  3. Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej uložíme orestované mäso, chery rajčiny, citrón, osolíme a polejeme výpekom. Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C piecť na 20 minút. Keď máme v rúre funkciu gril dáme grilovať pri 230 °C na 15 - 20 minút.
  4. Kým sa mäsko pečie pripravíme si prílohy. Dáme uvariť nové zemiaky a ideme na špenát. Špenát umyjeme, scedíme, očistíme cesnak, cibuľku a nakrájame. Na panvici si roztopíme maslo, orestujeme cibuľku, pridáme špenát, cesnak, keď špenát zmäkne pridáme smotanu, osolíme, nakoniec vmiešame nastrúhaný syr. Trochu syra môžeme nechať na ozdobu.
  5. Špenát je hotový, zemiaky uvarené aj mäsko som vybrala z rúry. Môžeme obedovať.