Kuracie prsia s broskyňou, nivou a praženými mandľami (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Veľmi obľúbené jedlo v našej rodine.
6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso opláchneme, osušíme, rozrežeme a naklepeme na tenší plátok. Osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misky.
- Každú broskyňu naplníme nivou.
- Na kuracie plátky položíme broskyne reznou stranou dole a prikryjeme plátkom syra alebo strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
- Na troške masla mandle opražíme dochrumkava.
- Hotové mäso posypeme mandľami, podávame s ryžou, kapustovým šalátom a na masle restovanou mladou mrkvou. Dobrú chuť!