Kuracie prsia s broskyňami
Autor receptu: hanina
Pre milovníkov mäsa v kombinácii s ovocím Robím to vtedy, keď mi po vykostení kuracích pŕs zostane veľa odrezkov. Dostala som ho mailom, ale pôvodca mi nie je známy.Je možné použiť namiesto broskyńového kompótu aj ananásový, alebo mandarínkový kompót.
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté kuracie prsia, cibuľu, papriku a cesnak nakrájať natenko. Orestovať na horúcom oleji, pridať cibuľu, cesnak a papriku, osoliť - orestovať. V hladke múke / podľa toho aké husté chceme mať jedlo/ rozmiešať kari, muškátový orech a škoricu a dať na mäso. Za stáleho miešania opražiť. podliať 2 dcl vody a 20 minút dusiť.
- Pridať broskyne a dusiť asi 8 minút. Na záver pridať kyslú smotanu. Premiešať a podávať s ryžou.