Vyprážané kuracie prsia
Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú na vás, použite aké máte v
obľube.
3 - 5 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Syr nakrájame na 1,5 - 2 cm kusy podľa počtu kuracích pŕs. Ja som použil syry napísane v surovinách. Môžete použiť syry aké vám chutia.
- Po jednom kúsku z každého druhu syra napicháme na špajdľu.
- Kuracie prsia rozrežeme a trochu naklepeme, osolíme a posypeme bielym mletým korením. Syry na špajdli položíme na mäso a mäso dobre zrolujeme, aby boli syry v ňom. Kraje mäsa stiahneme špagátom, prípadne aj stred mäsa. To aby to dobre držalo a syr pri smažení nevytiekol. Preto ten špagát - ako povedala jedna babka, istota je guľomet a kúpila si delo.
- Potom jednotlivé kúsky mäsa obalíme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.
- Vo väčšej a hlbšej panvici zohrejeme olej a vysmažíme mäso do červena. Teraz uvidíme ako sme svedomito obalili syry. Keď syr nevytečie do panvice, tak sme vyhrali a môžeme si začať pískať od radosti, pretože sme urobili parádnu chuťovku.
- Prílohu nechám na vás, akú zvolíte, nejakú zeleninu a hotovka. Pred jedením vytiahneme špajdle. Sú to veľké kúsky pre hladošov a pre deti prerezať na polovicu. No pozor, keď je to horúce, syr tečie. Preto je vhodné to nechať trochu ochladnúť.