Kuracie prsia na veľmi divoko (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup prípravy je jednoduchý ,ale trošku zdĺhavejší k vôli pácovaniu mäsa.Napísal som to po lopate... zvládne ho hocikto.

10
porcií
200 minút
príprava

Postup

  1. Zelko z 2l vody som povaril 5 min.
  2. Do vychladnutej vody som pridal zeleninu a rezne z kuracích pŕs. Dal som zrieť do chladničky na 48 hodín.Musíme dbať na to aby sa nám do pácovaného mäsa nedastali omrvinky z chleba resp,z iných druhov pečív.
  3. Po dvoch dňoch mäso opláchneme a zeleninu z cedíme a tiež umyjeme.
  4. Zeleninu posekáme na kocky
  5. Ďalej si na masle rýchle osmažíme kuracie prsia z oboch strán.
  6. Maslo neprepalujme ak sa dá,lebo ho budeme potrebovať pod zeleninu.
  7. Na obrázku vidíte už narýchlo opražené rezne
  8. Do masla čo sme si našporili dáme osmažiť posekanú zeleninu.
  9. Ďalej si pridáme k zelenine hnedý cukor a rozpustíme ho
  10. Túto zmes som podlial 1250 ml studenej vody (1l a 250ml) Do tohto vývaru som pridal už usmažené mäso.Varil som cca.20 min.
  11. Zhruba po tých 20-tich minútach som mäso z vývaru vybral a začal som robiť sós resp.omáčku.Ponorným mixérom som zeleninu spoločne z vývarom posekal na jemnú hmotu.
  12. Z cca.50 ml oleja(masla prípadne z bravčovej masti) si spravíme zápražku(zásmažku) Musíme dávať pozor má tendenciu sa rýchlo pripáliť. Keď zhnedne podlejeme ju studenou vodou rýchlo,ale dôkladne premiešame a nalejeme ho do vriaceho vývaru čo sme si predtým rozkutroval i(rozmixovali) A povaríme 10-15 min.Keď tam budete mať hrčky z tej zápražky žiadne strachy... Ponorný mixér to vyhladí...Musím,ale poznamenať kto nechce pridať zápražku resp. nemôže múku tak si ju tam nemusí miešať.Kto zase áno tak radšej zápražku(zásmažku) pridať na dvakrát prípadne na trikrát to k vôli hustote,že kto akú má rád.
  13. V bode 13 máte možnosť vidieť už zahustené a najemno vykutrovaný sós(omáčku) V konečnom bode ju budeme dochucovať a to : SOĽ- podla chuti v mojom prípade menšia kávová lyžička.SMOTANA NA VARENIE u mňa to bolo (rajo 360 ml resp.2ks tejto smotany na varenie)Po tomto úkone dáme opatrne povariť cca. 10-15 min.Po odstavení z ohňa pridáme ešte trochu Č.MLETÉHO KORENIA a 4 KL OBYČAJNEJ HORČICE.Šťavu z jedného CITRÓNA,ale samozrejme dáte si tam podľa vlastnej chuti a uváženia.A celkom na koniec si mäsko poukladáme do sósu.Necháme vychladnúť a skladujeme pri teplote cca.5 st.C.
  14. Podotýkam ,prosím knedle som si dal kysnúť keď sa mi mäso varilo Mám knedle už aj vo viacerých svojich receptoch,ale ak chcete môžeme si to zopakovať Suroviny na knedľu: 500 g polohrubej múky//droždie suché 1.bal hmotnosť 7g.//50ml olej slnečnicový//štipka soli//štipka cukru//300 ml voda vlažná(nie horúca !)//1 celé vajce Moju vŕtačku už poznáte... Jej pomocou som cesto do hladka vymiešal resp.vymiesil
  15. Po cca. 40-60 min.bolo cesto nakysnuté.Spravil som si dva podlhovasté bochníčky a varil som to v pare 25 min.AKO SOM TIE KNEDLE VARIL SI MUSÍTE VYHľADAŤ V MOJOM NIEKTOROM RECEPTE. SORRY(zabudol som ten parný vynález tentokrát odfotiť.)Priatelia prajem vám dobrú chuť
  16. Domáca zabýjačka
  17. KTO SI MYSLÍ,ŽE NECHCE MIEŠAŤ PÁC POMOCOU NAKLADAČA,,Zelka"KTORÝ OBSAHUJE kyselinu benzoovú UVÁDZAM NATURÁLNU VERZIU : 2L VODY// 75g kuchynskej(kamennej soli)/ /koreniny ktoré figurujú na obale zelka// 1PL kryštálového cukru/ /1/2 šťavy z citróna Postup:.Po zovretí vody varíme asi 5-10 min.Mäso pridávame už do vychladnutého nalevu