Kuracie prsia
	        Kuracie prsia na tekvicovom rizote
	        Autor receptu: vio
	         
	        
	        Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice 
hokkaido zo záhradky a neviete čo s 
ňou, toto je jedna možnosť ako ju 
využiť.
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Najskôr očistíme a na malé kocky nakrájame tekvicu hokkaido, cibuľu takisto nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji. Pridáme tekvicu, chvíľu spolu posmažíme, osolíme a zalejeme vodou. Necháme variť do mäkka.
 - Medzitým pripravíme kuracie prsia. Tie si očistíme, môžme aj narezať, tak sa aspoň rýchlejšie spravia, a jemne naklepeme. Ja to robím hánkami prstov. Poukladáme do misky, okoreníme, môžme použiť akékoľvek korenie alebo zmes korenia, premiešame, zalejeme olejom a dáme do chladničky. 
 - Keď už je tekvica mäkká, zlejeme vývar do misky a tekvicu rozmixujeme. 
 - Ryžu pripravujeme na spôsob talianského rizota. Ja používam obyčajnú guľatozrnnú. Ryžu opláchneme a dáme smažiť do hrnca s olejom. Chvíľu posmažíme, pridáme biele víno, premiešame a víno necháme odpariť. To sa odparí veľmi rýchlo. Potom hneď pridávame po žufankách vývar z tekvice tak, aby bola ryža tesne zaliata. Premiešame a necháme prikrytú, na miernom ohni, kým sa voda nevsiakne. Takto opakujeme, pokým ryža nie je skoro spravená. Vtedy ryžu vypneme a pridáme rozmixovanú tekvicu. Pridáme len toľko, nakoľko ho chceme mať krémové. Premiešame, prípadne dochutíme a na zaver ešte pridáme lyžicu masla. Takto bude rizoto ešte krémovejšie. 
 - Môj tip: Kuracie prsia smažím na suchej panvici na preloženom papieri na pečenie na miernom ohni. Tak, aby bol papier aj pod aj nad mäsom. Vtedy zostanú kuracie prsia šťavnaté :)