Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: lorelai81
Jedlo ktoré zvyknem variť len raz za čas ako nedeľný obed,keďže je z kategórie
"nezdravých" :)))
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si nakrájame na pásiky,cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme olivový olej,pridáme cesnak,mäso ktoré si poopekáme do "biela".Pridáme koreniny.Nové korenie,celé čierne korenie,2 bobkové listy,červenú papriku,gyros,soľ,štipku čili,garam masalu namiesto nej môžte použiť kari korenie.S gyrosom a garam masalou opatrne,aby ste to neprekorenili :)množstvá dávam podľa chuti od oka...
- Podlejeme kuracím vývarom a dusíme do mäkka.
- Keď je mäsko mäkké pridáme horčicu,kyslú smotanu a smotanu na varenie v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku. Horčicu a smotanu nedávam priamo z chladničky aby sa nám nezrazili v omáčke. Chvíľku povaríme a hotovo.
- Ako príloha sa najviac hodia opekané zemiaky. Prajem dobrú chuť :)