Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: lorelai81

Jedlo ktoré zvyknem variť len raz za čas ako nedeľný obed,keďže je z kategórie "nezdravých" :)))

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na pásiky,cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme olivový olej,pridáme cesnak,mäso ktoré si poopekáme do "biela".Pridáme koreniny.Nové korenie,celé čierne korenie,2 bobkové listy,červenú papriku,gyros,soľ,štipku čili,garam masalu namiesto nej môžte použiť kari korenie.S gyrosom a garam masalou opatrne,aby ste to neprekorenili :)množstvá dávam podľa chuti od oka...
  2. Podlejeme kuracím vývarom a dusíme do mäkka.
  3. Keď je mäsko mäkké pridáme horčicu,kyslú smotanu a smotanu na varenie v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku. Horčicu a smotanu nedávam priamo z chladničky aby sa nám nezrazili v omáčke. Chvíľku povaríme a hotovo.
  4. Ako príloha sa najviac hodia opekané zemiaky. Prajem dobrú chuť :)