Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie
prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Spojil som do do
jedného hrnca a bolo po vtákoch. Než sa spamätali bolo uvarené.
4 porcie |
12 minút minút príprava |
15 minút minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia som krájal na tenké plátky. Kuracie pečienky som nechal v celosti. Sušené paradajky som krájal na plátky. Cesnak tiež pokrájal na plátky. Feferónku na drobné kúsky. Do hrnca som dal zohriať olej zo sušených paradajok, do neho pridal pokrájané paradajky a cesnak. Do horúceho oleja som dal opiecť prsia na bielo.
- Potom som do nich pridal opiecť pečienku s feferónkou. Miešal som aby mi to neprihorelo. Keď sa aj pečienka zatiahla podlial som to horúcou vodou asi 1dcl. Prikryl som hrniec a nechal chvíľu dusiť.
- Po chvíľke dusenia pridal pokrájanú petrželovú vňať a nechal prejsť varom.
- Hrniec som odstavil zo sporáka a osolil. Premiešal miešal mäso s pečienkou nech sa soľ dostane všade. Nesolil som skôr pre pečienku a olej zo sušených paradajok je slaný. Nechal som to chvíľku postať nech prejdu chute.
- Môžme servírovať. Na tanier som urobil hniezdo z ryže a na to dal mäso s pečienkou. Môže sa to jesť aj so zemiakovou kašou, alebo zelerová kaša. Želám vám dobrú chuť, nech vám chutí ako nám. Všetko som to mal za 15 minút hotové.