Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Spojil som do do jedného hrnca a bolo po vtákoch. Než sa spamätali bolo uvarené.

4
porcie
12 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som krájal na tenké plátky. Kuracie pečienky som nechal v celosti. Sušené paradajky som krájal na plátky. Cesnak tiež pokrájal na plátky. Feferónku na drobné kúsky. Do hrnca som dal zohriať olej zo sušených paradajok, do neho pridal pokrájané paradajky a cesnak. Do horúceho oleja som dal opiecť prsia na bielo.
  2. Potom som do nich pridal opiecť pečienku s feferónkou. Miešal som aby mi to neprihorelo. Keď sa aj pečienka zatiahla podlial som to horúcou vodou asi 1dcl. Prikryl som hrniec a nechal chvíľu dusiť.
  3. Po chvíľke dusenia pridal pokrájanú petrželovú vňať a nechal prejsť varom.
  4. Hrniec som odstavil zo sporáka a osolil. Premiešal miešal mäso s pečienkou nech sa soľ dostane všade. Nesolil som skôr pre pečienku a olej zo sušených paradajok je slaný. Nechal som to chvíľku postať nech prejdu chute.
  5. Môžme servírovať. Na tanier som urobil hniezdo z ryže a na to dal mäso s pečienkou. Môže sa to jesť aj so zemiakovou kašou, alebo zelerová kaša. Želám vám dobrú chuť, nech vám chutí ako nám. Všetko som to mal za 15 minút hotové.