Kuracie placky

Kuracie placky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept je ideálny ak máte doma málo mäsa a potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo pre viac osôb.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olejom, posolíme a okoreníme. Ja som použila koreniacu zmes na kura. Zamiešame a odložíme na kuchynskú linku. Nie do chladu. Pripravíme si cestíčko. Z mlieka, vajíčka a múky vymiešame kašičku ako na palacinky. Pridáme ovsené vločky, osolíme a okoreníme. Odložíme asi na 10 minút. Potom pridáme nastrúhaný surový zemiak (1 veľký alebo 2 stredné), sezamové semienka a kuracie mäso. Premiešame a môžeme vysmážať. Ja si vždy vysmažím jednu malinkú placku, ochutnám a podľa potreby dochutím.
  2. Placky smažíme na dolkárni. Vysmažíme tak krásne zlatisté pampúšiky, v ktorých sa po prekrojení skrýva tajomstvo - mäkké, šťavnaté kúsky kuracieho mäsa.
  3. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou
  4. ale výborné sú aj s zeleninovým šalátom