Kuracie pečienky s bylinkami a sherry

Autor receptu: timara

Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala do nákupného košíka kuracie pečienky a fľašu sherry. A to jeho pôžitkárske zakusovanie do hrianky so slovami ". . . Bože, to je tak dobrý. . . " Verila som mu to všetko, do poslednej omrvinky :). A potom som ochutnala a poviem len . . . Bože, to je tak dobrý . . . :))

4-6
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na husacej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umyté a nakrájané pečienky. Osolíme, okoreníme a začneme pečienky rozmačkávať vidličkou (ja som nerozmačkala úplne všetky). Pridáme na drobno nasekané ančovičky, tymián a rozmarín. K pečienkam pridáme sherry a whisky a miešame, kým sa tekutina takmer všetka neodparí.
  2. Na husacej masti opečieme hrubšie krajce chleba. (Nikdy nedostaneme takú krásnu zlatočervenú farbu hrianok ako práve na husacej masti). Na hrianky nanesieme vrstvu pečienok a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. A je to . . .