Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Autor receptu: timara
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som
vkladala do
nákupného košíka kuracie pečienky a fľašu sherry. A to jeho pôžitkárske zakusovanie
do hrianky so slovami ". . . Bože, to je tak dobrý. . . " Verila som
mu to všetko, do poslednej omrvinky :). A potom som ochutnala a poviem len . . .
Bože, to je tak
dobrý . . . :))
4-6 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na husacej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umyté a nakrájané pečienky. Osolíme, okoreníme a začneme pečienky rozmačkávať vidličkou (ja som nerozmačkala úplne všetky). Pridáme na drobno nasekané ančovičky, tymián a rozmarín. K pečienkam pridáme sherry a whisky a miešame, kým sa tekutina takmer všetka neodparí.
- Na husacej masti opečieme hrubšie krajce chleba. (Nikdy nedostaneme takú krásnu zlatočervenú farbu hrianok ako práve na husacej masti). Na hrianky nanesieme vrstvu pečienok a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. A je to . . .