KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)

Autor receptu: pacun110

Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí,ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný chod.Považujú ho len za taký doplnok stravy ako,napríklad koláčik,či dezert.Ale - poznám ľudí,a je nás našťastie dosť,ktorí kuracinu uznávajú,zbožňujú a radia k popredným produktom výživy svojej a svojich blízkych!!!A preto kuracinu varím,pečiem,smažím rád, z láskou a jem tak isto!!!

Postup

  1. (včera)V nemenovanom obchodnom reťazci som si kúpil jedno chladené kurča,ktoré som následne...
  2. ...rozdelil na 4 polovičky a zbytky na polievku!2 polovičky som nasolil,okorenil a odložil odpočívať do chladu. Ďaľšie 2 polovičky som rozporcoval,osolil (zbytky na polievku som odložil do mrazáku – použijem inokedy)...
  3. ...a naložil do marinády,ktorú som si urobil tak,že som si,na kolieska nakrájal mrkvu,nadrobno cibuľu,petržlenovú vňať, 3 strúčiky cesnaku,zalial dobrým červeným vínom a pridal celé čierne korenie,5 minút povari,nechal vychladnúť,nalial som to na mäso,premiešal,ešte pokvapkal olivovým olejom a odložil do chladu...
  4. ...(dnes)Väčšie zemiaky som očistil a nakrájal na väčšie kúsky,polovičky kuraťa som si vybral z ľadničky,mäso z marinády a osušil ho (marinádu si nechávam,ešte sa mi zíde!) hlivu,bez stopiek som si nakrájal na kúsky, malé zemiaky som očistil a nakrájal na menšie kúsky a jednu dibuľu na drobno...
  5. ...prerastanú slaninu smažím na masle, na podusenú cibuľku som si dal hlivu a do plechu som,na olej,naukladal tie väčšie zemiaky,okorenil,posolil,porascovil a navrch dal polovičky kuraťa,na ktoré som dal plátky slaniny,kúsky masla a všetko to podlial vodou,aby som mal aj šťavičku...
  6. ...do podusenej hlivy som pridal červenú papriku a šampiňóny,premiešal to,opraženú slaninu som vybral z masla a pražím tam mäso vybrané z marinády a osušené,kurča na zemiakoch čaká kým sa rúra zohreje na 200°C,takže zatiaľ som si očistil zopár menších cibúľ...
  7. ...celkový pohľad na môj „kuchynský pong!“Kurča na zemiakoch je už,na hodinu zakryté,aby sa poriadne upieklo,v rúre...
  8. ...vpolievke je už liter vriacej vody,druhá várka mäsa sa praží,malú cibuľku som poprekrajoval na štvrťky,osolil,pripravil som si aj menšie šampiňóny a šalotku som si nakrájal na úplne drobno...
  9. ...polievka si vrie - bubloce,kúsky mäsa z marinády sú už opražené,tak som ich povyberal a pražím tam tú rozštvrtenú cibuľku so šampiňónami, očistil som si také menšie zemiaky, ktoré budem celé variť vo vode...
  10. ..šampiňóny a cibuľka sú opražené do chrumkava,tak som ich vybral a teraz tam pražím šalotku.Osolené a rascou posypané zemiaky vari aj začnem variť...
  11. ...do polievky som pridal téglik kyslej smotany,v ktorej som rozmiešal kuštik vody a polievkovú lyžicu polohrubej múky - osolil som. Do upraženej šalotky som pridal zeleninu z marinády,podusil a keď to zmäklo tak som to zahustil hladkou múkou a dusím ďalej. Zemiaky sa varia...
  12. ...polievka je už hotová,do podusenej zeleniny,ktorú som ešte podlial vodou,aby nebola veľmi hustá, som dal podusiť to opečené mäso a zemiaky sú už uvarené,scedené a trošku omastené olejom...
  13. ..takto vyzerá kurča na zemiakoch,po hodine pečenia v rúre,prikryté víkom a potom násedne poriadne zapečené do chrumkava...
  14. ...a takto vyzerá na stole hlivová polievka so šampiňónami a kurča na červenom víne s varenými zemiakmi na ktoré som dal tú opečenú slaninku a cibuľku s hubami...pekné nie?