Kuracie nugetky v parmezánovom obale s krémovou tarhoňou

Autor receptu: mandarin999

Tip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si zamilujete. K tomu šťavnatá, krémová a dobre vyzerajúca príloha a zaujímavé jedlo je na svete. Na prvý pohľad sa možno zdá, že to k sebe nejde, no kombinácia chutí je báječná.

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na menšie nugetky. Mäsko jemne osolíme a zľahka poprášime múkou. Nugetky budeme obaľovať v cestíčku. Cestíčko je jednoduché, vymiešame 4 vajíčka s parmezánom, trochou soli a dáme doň nugetky. Snažíme sa, aby boli obalené z každej strany. Pražíme ich na rozhorúčenom oleji pár minút z každej strany. Po vybratí ich necháme odtiecť na servítke.
  2. Hrášok jemne osmažím na masle v malom hrnci, podlejem vodou a uvarím do mäkka (nie však rozvariť ho). Odstavím z plameňa a odložím aj so šťavou.
  3. Pripravíme si tarhoňu. Do širšieho a plytšieho hrnca dám lyžičku olivového oleja a osmažím tarhoňu. Keď je časť guličiek hnedá, pridám vodu, ktorú osolím. Tarhoňu robím hrnčekovou metódou v pomere 1 : 1,5 (tarhoňa : voda). Vodu nechám zovrieť, tarhoňu premiešam a nechám dusiť na najmenšom plameni cca 20 minút. Počas dusenia neodkrývam pokrievku, ani nepremiešavam. Ak máte vývar, použite ho namiesto vody, tarhoňa bude mať lepšiu chuť.
  4. Mrkvu umyjeme, očistíme a pomocou škrabky ju nastrúhame lupienky.
  5. K hotovej tarhoni pridáme smotanu, premiešavame a varíme na najmenšom plameni. Taktiež pridáme hrášok so šťavou a lupienky mrkvy. Miešame pár minút a nakoniec pridáme maslo, aby sme dosiahli čo najkrémovejšiu konzistenciu . Podávame.