Kuracie nohy 2v1 (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dnes som sa zahrala na kúzelníka - z jednej kuracej nohy som spravila dve....
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- Je nedeľa ráno, kto môže si pospí, komu sa nechce ten vyskočí z postele, uvarí si kávičku a pustí sa do práce... no, niežeby sa mi tak veľmi chcelo skákať z postele, ale musela som... muž v posteli, dcéra s priateľom (toho času na návšteve) v posteli, no a naša malá nezbednica vnučka vytiahla babku z postele.... čo už, pustila som sa do varenia... najprv si nachystáme plnku
- kuracie prsia pomelieme spolu s cibuľou, pridáme rožky namočené v mlieku, vajcia, cesnak, petržlenku, majoránku, soľ a ja pridávam zmes sušenej zeleniny a byliniek ktoré som si nasušila v lete... plnku si ale môžeme spraviť podľa vlastnej chuti, fantázie a stavu chladničky...
- a teraz ideme čarovať... kožu z kuracej nohy opatrne stiahneme, najskôr si pomôžeme nožíkom, potom to už ide ľahko.... kožu stiahneme až dolu ku kĺbiku
- tam potom sekáčikom stehno odsekneme
- a stiahnutú kožu vyvrátime naspäť tak, že kĺbik tvorí akýsi štuplík na konci... a je to, teraz máme dve nohy.... jednu vyzlečenú a druhú prázdnu :-)
- prázdne kože naplníme plnkou, kožu buď zašijeme, alebo spojíme špáradlami, alebo len tak zavinieme
- naplnené kože sformujeme ako stehienka a uložíme do pekáčika, holé stehienka obalíme slaninkou, pretože bez kože by boli veľmi suché... zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na hodinku, potom odokryjeme a necháme zapiecť
- upečené stehienka podávame rodine alebo hosťom vždy jedno mäsové a jedno plnkové stehienko spolu so zemiakmi a nejakou zeleninkou...
- a bavíme sa na reakciách stolovníkov, ktorí hľadajú mäso a nájdu plnku... za povšimnutie stojí úžasná, chrumkavá slaninka.... kto teraz hovorí, že slaninku neje nuž nevie o čo prichádza :-)
- a toto je moja malá pomocníčka, ktorá celý proces pozorne sledovala a na výsledku si pochutnala spolu s ostatnými členmi rodiny :-)
- Malá rada na záver: plnky dávame radšej menej aby nám plnené stehienka nepopraskali...
|