Kuracie mäso so špargľou, zemiakmi a parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Kuracie mäso so špargľou a pečenými zemiakmi, ktoré sa štruktúrou podobajú receptu na zemiaky Hasselback.
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso so špargľou: Očistíme špargľu, dáme variť do osolenej vody s 1 ČL masla a cukrom na 10 minút. Po uvarení ju nakrájame na menšie kúsky.
- Umyjeme a nakrájame na pásiky kuracie prsia. Ošúpeme cesnak, pretlačíme ho a zmiešame s pokrájaným mäsom, tymianom, čiernym korením a soľou. Cibuľu pokrájame na pol mesiačiky a všetko spolu opečieme na panvici na 2 ČL masla.
- Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme dusiť zo 10 minút. Posledné dve minúty do panvice dáme aj uvarenú špargľu, nech sa prehreje.
- Vlejeme smotanu, dobre premiešame a odstavíme z plameňa. Kaviár z vanilkového struku a pažítku tiež zamiešame do omáčky.
- Príloha: Najlepšie sa na tento spôsob pripravujú zemiaky podlhovastého tvaru, ale môžu sa použiť i okrúhlejšie ako som mala ja.
Ošúpeme zemiaky. Vezmeme si jeden, zrežeme pozdĺžne kúsok, aby sme ho mohli položiť na vzniknutú plochu.
Okolo neho položíme drevené špajdle a krájame na šikmo tenké plátky tak, aby sme zemiak neprekrojili úplne. - Tak nachystáme všetky. Rozpustené maslo zmiešame s parmezánom, strúhankou, soľou a červenou paprikou. Touto zmesou potom zemiaky potierame, po vrchu aj v zárezoch.
- Zemiaky položíme na olejom potretý plech, prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odstránime alobal a dopečieme ešte 15 minút.
- Dáme na taniere a podávame s prílohou podľa chuti.