Kuracie mäso s kešu orieškami

Autor receptu: lenka2014

Toto jedlo som si obľúbila na dovolenke v Thajsku. Pri príprave som sa inšpirovala receptom na stránke www.thajskejedla.sk, akurát som trošku prispôsobila pár ingrediencií podľa našej ponuky. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá, rýchla a výsledok chutný :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si nakrájame zeleninku a mäso na menšie kúsky. Pri zelenine som nepísala množstvo, to už je na každom, či jej má rád viac alebo menej. Takisto aj výber zeleniny. Môj bol ovplyvnený tým, čo bolo doma :).
  2. Kúsky kuracieho mäska si obalíme v škrobovej múčke (môže byť aj obyčajná). Do hlbšej panvice dáme olej na ktorom budeme postupne jednotlivé kúsky vyprážať. Vypražíme do zlatista, potom vyberieme a necháme odkvapkať.
  3. Do woku si dáme menšie množstvo oleja, na ktorom porestujeme cibuľku, pridáme aj ďalšiu zeleninku. Podlejeme vývyarom a chvíľku podusíme, aby nám zeleninka zmäkla. Potom pridáme oriešky, kuracie mäso a spolu porestujeme. Nakoniec už pridáme iba sójovú, ustricovú omáčku a cukor a premiešame. Ako príloha je najlepšia jazmínová ryža.