Kuracie mäsko s kapustou a hubami

Autor receptu: tekvica

Experiment, ktorý náhodou chutil.

4
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájala som cibuľu nadrobno. Na panvici som rozohriala olej a opiekla cibuľu. Keď bola sklovitá, pridala som huby a po pár minútach kuracie prsia nakrájané na malé rezančeky.
  2. Keď sa mäso zatiahlo, pridala som kapustu a zistila som, že mám malú panvicu. Tak som všetko presypala do veľkého kastróla, ešte chvíľu opekala a keď sa to začalo lepiť na kastról, podliala som zmes trochou vody, pridala som soľ, rascu, prikryla pokrievkou a dusila asi 30 minút.
  3. Keď už bola kapusta mäkká tak akurát a mäsko sa začalo rozpadať, poprášila som škrobom, pomiešala, nechala prebublať a jedlo bolo hotové. Servírovala som so zemiakmi s petržlenovou vňaťou, ale možno by sa dali aj nejaké knedlíky, alebo ryža, cestoviny, treba skúsiť. Dobrú chuť.