Kuracie kúsky a zemiakové rosty (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Taký malý, rýchly obedík :-)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka, múky a vajec si spravíme cestíčko, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a na kúsky nakrájané kuracie mäso. Môžeme pridať grilovacie korenie na kurčatá, ale tiež za lyžicu ostrejšieho kečupu. Necháme odstáť, občas premiešame.
  2. Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky mäsa aj s cestíčkom a vysmažíme z oboch strán.
  3. Zemiaky postrúhame na najväčšom strúhadle, osolíme, okmínujeme.
  4. Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky, lyžicou roztlačíme na placky a opečieme z oboch strán.
  5. Servírujeme s dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií a s akoukoľvek zeleninou, alebo zeleninovým šalátom.