Kuracie kúsky a zemiakové rosty (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Taký malý, rýchly obedík :-)
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, múky a vajec si spravíme cestíčko, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a na kúsky nakrájané kuracie mäso. Môžeme pridať grilovacie korenie na kurčatá, ale tiež za lyžicu ostrejšieho kečupu. Necháme odstáť, občas premiešame.
- Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky mäsa aj s cestíčkom a vysmažíme z oboch strán.
- Zemiaky postrúhame na najväčšom strúhadle, osolíme, okmínujeme.
- Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky, lyžicou roztlačíme na placky a opečieme z oboch strán.
- Servírujeme s dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií a s akoukoľvek zeleninou, alebo zeleninovým šalátom.