Kuracie mäso

Kuracie Kung Pao (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Keď si človek v bistre nevie narýchlo vybrať a chce ísť na istotu... Samozrejme s ryžou, rezancami či hranolkami.

2
porcie
35 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava Kung Pao marinády: Do jednej misky naraz zmiešaj na kocky nakrájané kuracie stehná, biele korenie, štipku soli, 1 ČL hnedého cukru, five spice korenie (zmes korenín badiánu, klinčekov, škorice, feniklu a sečuánskeho korenia alebo muškátového orechu), 1 ČL kukuričného škrobu, 2 ČL sójovej omáčky, sweet chilli omáčku a sezamový olej. Nechaj marinovať minimálne 30 minút - zatiaľ si pripravíš všetko ostatné.
  2. Príprava zeleniny: Na výber je mnoho kombinácií, je v tom veľký kus slobody a individuálnych chutí. Môžeš zakomponovať napríklad aj huby, papriku, pór či ananás. Ja som išiel po klasike a nadrobno som nakrájal mladé cibuľky, cesnak, mrkvu, cibuľu a bambusové výhonky.
  3. Príprava škrobovej zálievky: Kung Pao má mať jemne viskóznu konzistenciu, ktorú mu dodá táto jednoduchá sladko-slano-kyslá zálievka. Vyrobíš ju spojením 1 ČL hnedého cukru, 1 ČL ryžového octu, 1 ČL sójovej omáčky, 1 ČL kukuričného škrobu s deci vody.
  4. Od finále nás delí už len pár krokov a minút. Na rozpálený wok/hlbokú panvicu nalej olej a krátku chvíľu na to pridaj marinované kurča. Dôležitá info - nikdy neprestaň miešať, wok musí byť stále v pohybe. Týmto dostaneš do jedla typickú grilovanú dymovú chuť.
  5. Po cca 3 minútach za stáleho miešania pridaj zeleninu, po ďalších 3 minútach prilej škrobovú zálievku. V poslednej minúte varenia prisyp arašidy a sezam, posledných párkrát zmes premiešaj a odstav wok zo sporáku.
  6. Podávaj s ryžou, rezancami, kľudne aj s hranolkami, skrátka tak, ako to máš v tvojom bistre najradšej. Instagram : walrus.buko