Kuracie krídla v marhuľovej marináde (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Sladká chuť marhuľového džemu zvýraznená chilli vločkami ma očarila, len ma mrzí, že
som neodskúšala viac krídel...
1,5 porcia |
10 minút príprava |
35-40 minút na 230 °C |
Postup
- Krídla umyjeme a osušíme, pripravíme suroviny na marinádu.
- Maslo rozpustíme, pridáme džem, soľ, korenie, worchester, chilli vločky, korenie a vymiešame marinádu. Krídla s ňou dobre natrieme a necháme pri izbovej teplote hodinu a môžete aj viac marinovať.
- Rúru vyhrejeme na 230 stupňov, ja som piekla spolu s predvarenými zemiakmi, krídla som aj s marinádou vložila do hlbšieho pekáča a šupla do rozpálenej rúry na 35-40...
- Tak takto sme si podráždili na večer chuťové bunky, nabudúce ich upečiem oveľa viac...