Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli rozdielne. Niekto ho ma rad, niekto nie.

10
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici si poprazime cibulu a sampiony nakrajane na platky a roztlacene struciky cesnaku.
  2. Pridame paradajky nakrajane na tensie platky a este trochu poprazime.
  3. Kto ma rad stiplave moze pridat feferonku nakrajanu na tenke platky. Ja som paradajky nesupala. Komu vadia supky z paradajok, moze si paradajky osupat.
  4. Do mensej misky si odmerame arasidove maslo, sojovu omacku a vodu. Vsetko spolu dokladne premiesame. Podla chuti dosolime.
  5. Arasidovu omacku nalejeme na poprazene hriby a rozmiesame.
  6. Do misky na pecenie si ulozime umyte a osusene kridelka a posolime ich.
  7. Kridelka polejeme pripravenou omackou. Vidlickou ich poodtahujeme od seba, aby omacka popretekala dookola.
  8. Kridla pecieme vo vyhriatej rure 200C 90 minut. Prvych 20 minut pecieme prikryte. Potom kridla odokryjeme a dopecieme. Obcas premiesame.Podavame s udusenou ryzou a zeleninovym salatom. Z tohoto mnozstva bolo 10 porcii. Bolo nas vela musela som viacej navarit.