Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/

Autor receptu: babi

.......recept, ktorý máme radi.........

30 min minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky.
  2. Do igelitového sáčku, dáme biely jogurt, mletý zázvor, rímsku rascu a korenie. Nesolíme!!!!!!!!!!!
  3. Lyžičkou pomiešame a pridáme nakrájené mäso.Sáček dobre uzatvoríme-/treba si zobrať väčší/- a miesime a miesime, až kým sa všetko spolu nespojí. Uložíme do chladničky odpočinúť.
  4. Kým nám mäsko odpočíva opražíme si nakrájané mandle.
  5. Scedíme ananásový kompót. Šťavu si odložíme, budeme ju potrebovať.
  6. Keď je mäsko odležané /dobré sú také dve hodinky/ dáme do woku , alebo hlbšej panvice ol. olej, pridáme celé nové korenie, klinčeky , kardamón / nemusí byť/ a opražíme , aby sa uvoľnila chuť a vôňa.
  7. Opražené korenie vyberieme z oleja a pridáme naložené mäsko.
  8. Opekáme do ružova.
  9. Podlejeme najprv ananásovou šťavou, pridáme karí korenie , nastrúhaný čerstvý zázvor , necháme prejsť varom a pridáme kúsky ananásu.
  10. Podlejeme smotanou /kto má rád- môže kokosovým mliekom/, teraz osolíme, pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový orech a ceľkovo dochutíme podľa seba. Nakoniec pridáme opražené mandle. Odložíme si z nich trochu na posypanie na tanieri.
  11. Príprava ryže: Na oleji speníme mladú cibuľku .
  12. pridáme premytú ryžu , dobre premiešame a oprežíme, aby sa ryža obalila v oleji.
  13. Pridáme umyté hrozienka a celé klinčeky. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Ja som použila vývar z kuracej polievky. Klasickým spôsobom dovaríme. Vyberieme klinčeky a môžeme podávať.