Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
Autor receptu: babi
.......recept, ktorý máme radi.........
30 min minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky.
- Do igelitového sáčku, dáme biely jogurt, mletý zázvor, rímsku rascu a korenie. Nesolíme!!!!!!!!!!!
- Lyžičkou pomiešame a pridáme nakrájené mäso.Sáček dobre uzatvoríme-/treba si zobrať väčší/- a miesime a miesime, až kým sa všetko spolu nespojí.
Uložíme do chladničky odpočinúť.
- Kým nám mäsko odpočíva opražíme si nakrájané mandle.
- Scedíme ananásový kompót. Šťavu si odložíme, budeme ju potrebovať.
- Keď je mäsko odležané /dobré sú také dve hodinky/ dáme do woku , alebo hlbšej panvice ol. olej, pridáme celé nové korenie, klinčeky , kardamón / nemusí byť/ a opražíme , aby sa uvoľnila chuť a vôňa.
- Opražené korenie vyberieme z oleja a pridáme naložené mäsko.
- Opekáme do ružova.
- Podlejeme najprv ananásovou šťavou, pridáme karí korenie , nastrúhaný čerstvý zázvor , necháme prejsť varom a pridáme kúsky ananásu.
- Podlejeme smotanou /kto má rád- môže kokosovým mliekom/, teraz osolíme, pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový orech a ceľkovo dochutíme podľa seba.
Nakoniec pridáme opražené mandle. Odložíme si z nich trochu na posypanie na tanieri.
- Príprava ryže:
Na oleji speníme mladú cibuľku .
- pridáme premytú ryžu , dobre premiešame a oprežíme, aby sa ryža obalila v oleji.
- Pridáme umyté hrozienka a celé klinčeky. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Ja som použila vývar z kuracej polievky. Klasickým spôsobom dovaríme.
Vyberieme klinčeky a môžeme podávať.