Kuracie karí

Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta

Autor receptu: siuuu

Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z ktorého mi jedna tretina zvýšila, tak som pripravila takto netradične servírované kuracie mäsko na spôsob karí.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si pripravila misky z lístkového cesta. Lístkové cesto som rozvaľkala na tenko (asi 1 mm) - ak máte hotové rozvaľkané cesto, ušetríte čas a svoje ruky. Z cesta som vykrojila najskôr plné kolieska (priemer asi 10 cm) a dvojnásobný počet rovnako veľkých koliesok, z ktorých som vykrojila menšou vykrajovačkou (priemer 7 cm) stred - ten môžeme použiť napríklad na jednoduché slané pagáčiky ku karí alebo z nich urobiť malé sladké či slané taštičky. Okraje plných koliesok som potrela rozšľahaným vajíčkom, priložila vykrojené koliesko, potrela vajíčkom a priložila druhé vykrojené koliesko - na jedno plné koliesko teda potrebujeme dve vykrojené, aby sme mali pekné vyššie okraje misky. Vrch druhého kolieska som potrela vajíčkom a posypala bielymi a čiernymi sezamovými semienkami. Takto pripravené cesto uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme do zlatista - mne to trvalo asi 15 minút.
  2. Pokiaľ sa pečú budúce misky, pripravila som si náplň. Na masle som orestovala nadrobno pokrájanú šalotku, pridala som na malé kúsky pokrájané kuracie prsia, korenie garam masala a korenie karí, mäso som zatiahla zo všetkých strán. Pridala som nadrobno pokrájanú čerstvú kapiu (chilli papričku som nemala) a postupne som pridávala smotanu a nechala v nej mäso podusiť do mäkka - trvá to iba chvíľu. Úplne nakoniec som všetko dochutila soľou a vmiešala som posekanú vňať.
  3. Do výpeku z mäsa som pridala ešte trocha smotany a korenia karí a nechala som prejsť varom, dochutila soľou a podávala som spolu s tyčinkami z lístkového cesta (využila som zbytok cesta) ku karí.