Kuracia živánska

Autor receptu: klaura

Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a pritom chutný recept, ktorý zvládnu určite všetci. Aj manželia ktorí zvyčajne nevaria ním môžu prekvapiť svoje drahé polovičky. :)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pečienky nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme do pekáča, tak isto aj kuracie mäsko, klobásky nakrájame na 3cm kúsky, tak isto aj kuracie alebo aj iné párky. Nakrájame papriky, cibuľu, cesnak, rovnomerne uložíme v pekáči. Posypeme grilovacím korením, čiernym mletým korením a posolíme. Podlejem troškou vody, jemne premiešame, zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť na 1 hodinu. 15 minút pred koncom pečenia odstránime alobal a zapečieme.
  2. Raz som pridala aj ochutené guličky z mletého mäsa a bolo to výborné. Tak isto aj koreniť možno podľa vlastnej chuti a fantázie.
  3. Podávame s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebíkom a pivom.