Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: salviana999
Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi vyšla.
40 minút príprava |
90 minút na 170 °C |
Postup
- Kura som umyla, vykostila, osolila, okorenila a poukladala som naň šalviu a medovku.
- Potom som si urobila plnku. Pokrájala som rožky, zaliala mliekom a nechala trochu nasiaknuť. Potom som ich vyžmýkala, dala do misy a pridala žĺtky, soľ, korenie, strúhaný syr, ale nemusí byť. Treba tam ešte trošku masla a z bielkov tuhý sneh.
- Plnku navrstvíme na kura a zatočíme. Ja som ho dala do formy na srnčí chrbát, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Osolila som, okorenila, navrch dala trošku masla a dala do trúby piecť.
- Kým sa pieklo, pripravila som si zemiaky. Nové zemiaky mi očistila dcéra, ja som spenila na oleji cibuľku a pridala na ňu zemiaky, petržlenovú vňať a soľ. Podliala som pohárom vody.
- Nechala som ich podusiť do mäkka.
- Po upečení roládu vyberieme z trúby, necháme trošku vychladnúť a nakrájame na porcie.