Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: salviana999

Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi vyšla.

40 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura som umyla, vykostila, osolila, okorenila a poukladala som naň šalviu a medovku.
  2. Potom som si urobila plnku. Pokrájala som rožky, zaliala mliekom a nechala trochu nasiaknuť. Potom som ich vyžmýkala, dala do misy a pridala žĺtky, soľ, korenie, strúhaný syr, ale nemusí byť. Treba tam ešte trošku masla a z bielkov tuhý sneh.
  3. Plnku navrstvíme na kura a zatočíme. Ja som ho dala do formy na srnčí chrbát, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Osolila som, okorenila, navrch dala trošku masla a dala do trúby piecť.
  4. Kým sa pieklo, pripravila som si zemiaky. Nové zemiaky mi očistila dcéra, ja som spenila na oleji cibuľku a pridala na ňu zemiaky, petržlenovú vňať a soľ. Podliala som pohárom vody.
  5. Nechala som ich podusiť do mäkka.
  6. Po upečení roládu vyberieme z trúby, necháme trošku vychladnúť a nakrájame na porcie.