Kuracia ragú polievka s estragónom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

...na prianie dcéry...

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a hneď aj umyté, na kocky nakrájané mäso. Opražíme spolu
  2. Osolíme a podlejeme kuracím vývarom a vodou, uvedieme do varu, pridáme očistený a nakrájaný zeler a petržlen. Keď je zelenina uvarená, pridáme mrazený hrášok a estragón, povaríme 2 minútky
  3. prilejeme šľahačkovú smotanu a vypneme plameň. Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou a zjemníme maslom. Prosím, nevynechajte ani jednu uvedenú surovinu, aby ste dosiahli chuť, ktorú vám ponúkam. Skôr môžete pridať, a to šampiňóny na plátky. Ja ich nedávam, ale veľa ľudí áno. Táto polievka sa hodí na slávnostnejšie príležitosti. Dcéra ju má ale veľmi rada, varím ju často, takže máme vtedy taký malý sviatok:-)