Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj v našej domácnosti. Jedlo ľahko stráviteľné a pomerne nenáročné na prípravu. Nám doma chutilo.

3-4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 175 °C °C

Postup

  1. Očistené šampiňóny nakrájam na malé kúsky,
  2. opražím ich na troche oleja (olivový, ale môže byť aj slnečnicový).
  3. Kým sa vydusí vody, nachystám si jarnú cibuľku, nasekané rozmarínové lístky, nadrobno nasekané nakladané kapary a cherry paradajky.
  4. Všetko pridám do udusených šampiňónov, pridám za hrsť petržlenovej vňate a ochutím soľou a mletým čiernym korením. So soľou opatrne, kapary sú v slanom náleve. Zmes nechám vychladnúť.
  5. Medzitým si nachystám kuracie prsia. Hrubšiu časť narežem a plát trochu naklepem. Mierne osolím a okorením mletým čiernym korením.
  6. Dám trocha šampiňónovej zmesy (mala som tri prsia, tak tretinu),
  7. vytvorím rolku,
  8. ktorú zabalím do papiera na pečenie.
  9. Zabalenú rolku uložím na pekáč.
  10. Takto pripravím aj ďalšie dva kusy kuracích pŕs. K nim na plech nachystám na hrubozrnnú soľ umyté zemiaky prekrojené na polovice. A všetko to dám na cca 50 minút piecť do rúry na 175°C.
  11. Upečené vyberiem a nechám chvíľu postáť, aby sa s mäsom dalo pracovať.
  12. Rolku odbalím z papiera, nakrájam na plátky a podávam s pečenými zemiakmi. Ak sa na ich spodok nalepí veľa soli, stačí ju zoškrabnúť dole. K rolke a zemiakom pridám šalát z uhorky, jarnej cibuľky, červenej cibule a paradajok ochutený soľou, balzamikom a olivovým olejom.