Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj v našej
domácnosti. Jedlo ľahko stráviteľné a pomerne nenáročné na prípravu. Nám doma chutilo.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
50-60 minút na 175 °C °C |
Postup
- Očistené šampiňóny nakrájam na malé kúsky,
- opražím ich na troche oleja (olivový, ale môže byť aj slnečnicový).
- Kým sa vydusí vody, nachystám si jarnú cibuľku, nasekané rozmarínové lístky, nadrobno nasekané nakladané kapary a cherry paradajky.
- Všetko pridám do udusených šampiňónov, pridám za hrsť petržlenovej vňate a ochutím soľou a mletým čiernym korením. So soľou opatrne, kapary sú v slanom náleve. Zmes nechám vychladnúť.
- Medzitým si nachystám kuracie prsia. Hrubšiu časť narežem a plát trochu naklepem. Mierne osolím a okorením mletým čiernym korením.
- Dám trocha šampiňónovej zmesy (mala som tri prsia, tak tretinu),
- vytvorím rolku,
- ktorú zabalím do papiera na pečenie.
- Zabalenú rolku uložím na pekáč.
- Takto pripravím aj ďalšie dva kusy kuracích pŕs. K nim na plech nachystám na hrubozrnnú soľ umyté zemiaky prekrojené na polovice. A všetko to dám na cca 50 minút piecť do rúry na 175°C.
- Upečené vyberiem a nechám chvíľu postáť, aby sa s mäsom dalo pracovať.
- Rolku odbalím z papiera, nakrájam na plátky a podávam s pečenými zemiakmi. Ak sa na ich spodok nalepí veľa soli, stačí ju zoškrabnúť dole. K rolke a zemiakom pridám šalát z uhorky, jarnej cibuľky, červenej cibule a paradajok ochutený soľou, balzamikom a olivovým olejom.