Kuracia pečienka Monte Negro

Autor receptu: zemo

Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro. Veľmi jednoduchá príprava jedla. Zasýti a netlačí v žalúdku.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté a vysušené neosolené pečienky obalíme plátkami slaniny a dáme do panvice na horúci olej. Pridáme posekanú cibuľu a cesnak a asi 5 minút restujeme. Vyberáme takú panvicu, ktorú môžeme neskôr vložiť do trúby na zapekanie. Alebo to robte rovno na plechu na pečenie.
  2. Ďalej pridáme červené víno, korenie a porcie na panvici zakryjeme zvyšnými plátkami slaniny. Necháme ešte asi 5 minút zapiecť v rozozohriatej trúbe.
  3. Príloha zemiaky, ryža alebo cestoviny a šalát od výmyslu sveta.