Kuracia pečeň so škoricou (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Môj obľúbený :-)

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájané cibule, chvíľu osmažíme a pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu. Za občasného miešania pražíme asi 3 min., potom pridáme nasekaný cesnak a očistené, nastrúhané jablko. Dusíme asi 6 min.
  3. Potom pridáme pečeň. Prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút, občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou.
  4. Pridáme soľ, papriku a škoricu. V hrnčeku dobre rozmiešame smotanu /mlieko/ s múkou a vlejeme k pečeni. Premiešame a dusíme ešte asi 6 min.
  5. Podávame s haluškami alebo s cestovinou, posypané pažítkou.