Kuracia pečeň so škoricou (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Môj obľúbený :-)
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kuraciu pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájané cibule, chvíľu osmažíme a pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu. Za občasného miešania pražíme asi 3 min., potom pridáme nasekaný cesnak a očistené, nastrúhané jablko. Dusíme asi 6 min.

- Potom pridáme pečeň. Prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút, občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou.

- Pridáme soľ, papriku a škoricu.
V hrnčeku dobre rozmiešame smotanu /mlieko/ s múkou a vlejeme k pečeni. Premiešame a dusíme ešte asi 6 min.

- Podávame s haluškami alebo s cestovinou, posypané pažítkou.

|