Kuracia pečeň

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné jedlo.

Postup

  1. Bataty očistíme, nakrájame a dáme variť. Uvarené bataty scedíme, pridáme trocha mlieka, masla a vypracujeme kašu.
  2. Pečeň očistíme, nakrájame na menšie kúsky a sprudka opražíme na oleji s trochou masla. Potom pečeň preložíme do pekáča, pridáme 1 - 2 pretlačené strúčiky cesnaku, oregano, soľ a dáme do rúry vyhriatej na 50 - 70 °C, kým pripravíme karamelizovanú cibuľu.
  3. Vo výpeku opražíme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, ku ktorej pridáme trochu mletého čierneho korenia, med, cesnak a sójovú omáčku. Pražíme, kým cibuľa skaramelizuje. Keď ju vypneme, pridáme hrozno.
  4. Grilovanú kuraciu pečeň podávame s batatovou kašou a karamelizovanou cibuľou s hroznom.