Kuracia pečeň na údenej paprike a údenej slanine z mangalice (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes som som robila takú rýchlovku z kuracej pečene, ktorú som obalila v múke, vypražila na husacej masti a vylepšila údenou paprikou a údenou slaninkou z mangalice - je to pochúťka :-) Recept pridávam pre všetkých milovníkov pečene.

4
porcie
10 minút
príprava
2 až 3 + 2 až 3 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som kuraciu pečeň.
  2. Očistila som cesnak a cibuľu, ktorú som pokrájala na mesiačiky.
  3. Do hlbokého taniera som nasypala soľ,...
  4. ...premiešala s múkou a pridala som čerstvo mleté čierne korenie,
  5. Do múky som položila kuraciu pečeň, nesolila som ju, ani nekorenila, lebo múka je už ochutená a to úplne stačí, obalila múkou z oboch strán...
  6. ...postupne každú pečeň.
  7. Údenú slaninu z mangalice som pokrájala na prúžky.
  8. Do panvice som dala rozpustiť husaciu masť, rozohriala som ju na najvyššom plameni,...
  9. ...vypražila som pečeň sprudka najprv z jednej strany - asi 2 až 3 minúty,...
  10. ...potom z druhej strany, tiež 2 - 3 minúty,pečeň získa chutnú chrumkavú kôrčičku, po jej obalení múkou neprská tuk z panvice, lebo múka zachytí vlhkosť pečene, odhrnnula som ju na jednu stranu panvice, znížila som plameň na stredný, pridala som cibuľu, ktorú som orestovala do sklovita, pričom som panvicou potriasala, aby sa pečeň neprichytila.
  11. Pridala som údenú slaninku z mangalice, je to mimoriadne chutná a kvalitná slanina, /odporúčam ju kúpiť, ak máte takú možnosť/nechala som ju orestovať,....
  12. ...pridala som údenú sladkú mletú červenú papriku, za stáleho miešania som ju nechala úplne rozpustiť, ...
  13. ..vypla som plameň, pridala som cesnak, opatrne premiešala, zbytkovým teplom sa pekne rozvoňal, panvicu som prikryla pokrievkou, nechala chvíľu odstáť, zatiaľ sa prepojili chute a bolo hotovo.
  14. Podávala som s dusenou ryžou, na lôžko z cibule a slaniny som položila horúcu vypraženú pečeň, zvolila som jemný šalát Lollo biondo ochutený citrónovou šťavou, soľou a olivovým olejom.
  15. Pohľad zblízka. Na pečeni dobre vidno chrumkavý, nafúknutý obal z múky, pečeň je vo vnútri mierne ružová, mäkkučká, výborne ochutená cibuľou, cesnakom, soľou, čiernym korením a údená paprika s údenou slaninkou jej prepožičiavajú ničím nezameniteľnú skvelú údenú chuť, pečeň samotnú som nesolila, ani nekorenila, soľ a korenie je už v kôrčičke na povrchu. Ide o veľmi rýchlu, nenáročnú, jednoduchú a ľahkú prípravu pečene, ktorá môže byť skvelým obedom či večerou. Prajem Dobrú chuť .-)