Kurací steak s pečenými zemiakmi na tymiane

Autor receptu: skatulka

Tento recept, je tak jednoduchý, že som ho nechcela na varechu ani pridávať. Ale veľmi nám zachutili najmä zemiaky s tymiánom, tak možno niekoho inšpiruje a urobí chute. :) Ak máte aj čerstvý tymián, môže to byť úžasné. Mne však moje bylinky žiaľ povädli, ale výborné to bolo aj so sušenými bylinkami.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky, aj so šupkou pokrájame na mesiačiky. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymiánom a osolíme.
  2. Pečieme na 200°C asi pol hodinu, kým nebudú pekne hnedé.
  3. Na kuracie prsia si urobíme marinádu z olivového oleja, cesnaku, tymiánu a soli. Môžeme nechať odležať. Opečieme už na suchej panvici, z každej strany a môžeme nechať ešte zakryté dôjsť. Podávame s letným šalátikom. Nám chutilo. :)