Kurací steak s pečenými zemiakmi na tymiane
Autor receptu: skatulka
Tento recept, je tak jednoduchý, že som ho nechcela na varechu ani pridávať. Ale veľmi
nám zachutili najmä zemiaky s tymiánom, tak možno niekoho inšpiruje a urobí chute. :)
Ak máte aj čerstvý tymián, môže to byť úžasné. Mne však moje bylinky žiaľ povädli, ale
výborné to bolo aj so sušenými bylinkami.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky, aj so šupkou pokrájame na mesiačiky. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymiánom a osolíme.
- Pečieme na 200°C asi pol hodinu, kým nebudú pekne hnedé.
- Na kuracie prsia si urobíme marinádu z olivového oleja, cesnaku, tymiánu a soli. Môžeme nechať odležať. Opečieme už na suchej panvici, z každej strany a môžeme nechať ešte zakryté dôjsť.
Podávame s letným šalátikom. Nám chutilo. :)