Kurací srnčí chrbát (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Túto mäskovú pochúťku servírujeme na listoch ľadového šalátu so zemiakovou kašou, alebo konzumujeme na výlete s pečivom za studena. Obidve možnosti sú výýýbornééé.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme asi hodinu odležať.
  2. Medzitým si nachystáme ostatné suroviny. Vyšľaháme vajcia, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou.
  3. Pridáme nakrájanú sterilizovanú uhorku, kápiu a scedený hrášok s kukuricou.
  4. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením karí a vegetou (antivegetisti vynechajú:-)
  5. Nakoniec pridáme strúhaný syr. Všetko dobre premiešame.
  6. Väčšiu formu na srnčí chrbát vytrieme maslom, alebo vystelieme papierom na pečenie a dno vyložíme odležanými rezňami.
  7. Zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 40 minút dozlatista.
  8. Túto skvelú roládu sme jedli na večeru spolu s pečivom z Chorvátska, ktoré som piekla podľa receptu od Pn.