Kurací srnčí chrbát (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Túto mäskovú pochúťku servírujeme na listoch ľadového šalátu so zemiakovou kašou, alebo konzumujeme na výlete s pečivom za studena. Obidve možnosti sú výýýbornééé.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme asi hodinu odležať.
- Medzitým si nachystáme ostatné suroviny. Vyšľaháme vajcia, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou.
- Pridáme nakrájanú sterilizovanú uhorku, kápiu a scedený hrášok s kukuricou.
- Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením karí a vegetou (antivegetisti vynechajú:-)
- Nakoniec pridáme strúhaný syr. Všetko dobre premiešame.
- Väčšiu formu na srnčí chrbát vytrieme maslom, alebo vystelieme papierom na pečenie a dno vyložíme odležanými rezňami.
- Zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 40 minút dozlatista.
- Túto skvelú roládu sme jedli na večeru spolu s pečivom z Chorvátska, ktoré som piekla podľa receptu od Pn.