Kuracie špízy
Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: sarina
2-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie.
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Nakrájame cuketu a papriku na kocky a očistené šampiňóny prekrojíme na polovicu. Na špajdle striedavo ponapichujeme mäso, zeleninu a šampiňóny. Malo by nám vyjsť približne 6 špízov, ktoré uložíme do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.
- Zemiakové rolky: Očistíme a uvaríme zemiaky v slanej vode. Scedíme, pridáme ešte trošku soli, nadrobno nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať, trochu mlieka a maslo. Popučíme, aby vznikla kaša, avšak nie veľmi riedka. Na tanier alebo dosku si rozložíme cca 2 plátky slaniny, na ktorú položíme šúľček zemiakovej zmesi a zabalíme.
- Na panvici rozohrejeme trošku oleja a rolky z každej strany opečieme. Vždy najprv z tej, kde je slanina ukončená, aby sa nám nerozpadli.
- Dusené paradajky na cesnaku: V menšej miske zmiešame umyté cherry paradajky, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Rozohrejeme menšiu panvičku, na ktorej paradajky do mäkka opekáme. Nakoniec ich popučíme vidličkou.
- Všetko podávame spolu na jednom tanieri. Prajem dobrú chuť ;)
|