Kuracie špízy

Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: sarina

2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie.
  2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Nakrájame cuketu a papriku na kocky a očistené šampiňóny prekrojíme na polovicu. Na špajdle striedavo ponapichujeme mäso, zeleninu a šampiňóny. Malo by nám vyjsť približne 6 špízov, ktoré uložíme do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.
  3. Zemiakové rolky: Očistíme a uvaríme zemiaky v slanej vode. Scedíme, pridáme ešte trošku soli, nadrobno nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať, trochu mlieka a maslo. Popučíme, aby vznikla kaša, avšak nie veľmi riedka. Na tanier alebo dosku si rozložíme cca 2 plátky slaniny, na ktorú položíme šúľček zemiakovej zmesi a zabalíme.
  4. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a rolky z každej strany opečieme. Vždy najprv z tej, kde je slanina ukončená, aby sa nám nerozpadli.
  5. Dusené paradajky na cesnaku: V menšej miske zmiešame umyté cherry paradajky, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Rozohrejeme menšiu panvičku, na ktorej paradajky do mäkka opekáme. Nakoniec ich popučíme vidličkou.
  6. Všetko podávame spolu na jednom tanieri. Prajem dobrú chuť ;)