Kurací špíz
Kurací šašlik so zeleninou a s olivami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na tenšie kúsky, posypeme čerstvo zomletou soľou s kurkumou.
- Cibuľu narežeme na mesiačiky, paradajky na polovice, papriky na kocky.
- Na 4 ihly striedavo napichujeme mäso, olivy a zeleninu.
- Na panvici na oleji opekáme šašliky zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
- Zvyšnú zeleninu dáme do výpeku a krátko restujeme.
- Šašliky podávame obložené zvyškom zeleniny a ako prílohu zvolíme kuskus, ryžu, tarhoňu...