Kurací špíz

Kurací šašlik so zeleninou a s olivami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenšie kúsky, posypeme čerstvo zomletou soľou s kurkumou.
  2. Cibuľu narežeme na mesiačiky, paradajky na polovice, papriky na kocky.
  3. Na 4 ihly striedavo napichujeme mäso, olivy a zeleninu.
  4. Na panvici na oleji opekáme šašliky zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
  5. Zvyšnú zeleninu dáme do výpeku a krátko restujeme.
  6. Šašliky podávame obložené zvyškom zeleniny a ako prílohu zvolíme kuskus, ryžu, tarhoňu...