Kurací šalát
Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Autor receptu: novalim
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip.* Pripravte si podľa nášho receptu kurací šalát plný všetkých
dôležitých makroživín, ktoré potrebujete. Kuracie mäsko vám dodá bielkoviny, zelenina vlákninu, minerály a vitamíny a olivový
olej a píniové oriešky tie správne tuky. V neposlednom rade si môžete pochutnať aj na krutónoch z nášho nového čierneho
bezgluténového chleba so zníženým obsahom sacharidov. Nájdete v ňom pohánkovú a quinoovú múku, vlákninu a ľan. Dobrú
chuť!
2-3 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Kuracie prsia očistíme od šliach, osolíme a okoreníme. Opekáme na rozpálenom olivovom oleji z každej strany do zlatista. Potom vyberieme z panvice a necháme chvíľku postáť.
- Umytú a osušenú cuketu aj so šupkou nastrúhame na plátky. Špargľu očistíme a pokrájame na kúsky dlhé asi 6 cm. Spolu s cuketou ju restujeme do chrumkava na panvici s olivovým olejom. Pri restovaní osolíme a okoreníme.
- Do taniera poukladáme listy špenátu a miešaného šalátu. Na to restovanú cuketu so špargľou, na plátky nakrájané reďkovky a nasucho opražené píniové oriešky.
- Čierny bezlepkový chlieb opečieme v hriankovači a potom nakrájame na kocky. Premiešame s olivovým olejom, ktorý sme zmiešali so strúčikom pretlačeného cesnaku. Krutóny teraz pridáme do šalátu.
- Na vrch dáme na plátky nakrájané kuracie prsia. Môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom a posypať sušeným oreganom.