Kurací rezeň s prekvapením

Autor receptu: spagetka1812

inšpirovaný rezňom Rio z Papa Chicken....

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kto nevie, rezeň Rio je kurací rezeň plnený eidamom a kukuricou...Je skvelý a preto som sa rozhodla urobiť ho, ale s niekolkymi vylepseniami. Kuracie prsia si nakrájame na plátky (neudávam počet, každý nech si urobí, kolko potrebuje), vyklepeme cez mikroténový sáčok, nasolíme a nakoreníme len z jednej strany. Každý ďalší plátok ukladáme nenasolenou stranou na nasolenú stranu posledného plátku. Tak budú obidve strany slané, ale tá jedna menej.
  2. Na menej nasolenú stranu mäsa si položíme plátok šunky (jeden rezeň=jeden plátok), do stredu vytlačíme trochu karičky, položíme pár kúskov kukuričky opláchnutej v teplej vode a zopár kúskov nakrájaných opláchnutých šampiňónov.
  3. Potom preložíme rezeň napoly a obalíme v trojobale. Do rozšlahaného vajíčka pridáme trošku soli a č. korenia a mlieka. Rezeň z obidvoch strán namočíme do múky, potom vajíčka a strúhanky....potom zase vajíčka a strúhanky (tak nám nič nevytečie).
  4. Vysmážame na dobre rozpálenom oleji na miernom ohni. Hotové podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou. Je to fakt vynikajúce:)