Kuracie mäso

Kurací perkelt (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jedno z našich obľúbených netureckých jedál :-) Niekto to volá paprikáš a niekto perkelt a to dokonca aj tu v Maďarsku. Stačí k nemu vybrať už len prílohu a skvelý obed je na stole.* Hodí sa k nemu cestovina, ryža, nokerle, alebo aj bulgur či kuskus. Ochutiť si môžete jedlo smotanou alebo jogurtom.

6
porcií

Postup

  1. Na oleji si zosklovatíme a aj trochu opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme mletú papriku, necháme chvíľku poškvrčať, kvapneme trošku vody a pridáme mäso. Osolíme, premiešame a zakryté necháme, aby si pustilo vlastnú šťavu.
  2. Mäso následne zalejeme 1 litrom vody, pridáme rascu, korenie, soľ a varíme kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájanú papriku a paradajky a privedieme znova celé do varu. Keďže ja zvyknem trochu aj zahustiť, tak si vymiešame do hladka hladkú múku s trochou vody a vmiešame ju do paprikáša/perkeltu. Pridáme vegetu podľa chuti a aj čili ak chcete štipľavé. Takto necháme variť, kým sa zelenina neuvarí do mäkka.
  3. Medzitým si pripravíme prílohu podľa chuti, ja som tentoraz spravila kolienka. Na dochutenie v tanieri si môžete dať buď smotanu alebo jogurt. U nás je to jednoznačne jogurt :) Prajem dobrú chuť !
  4. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube