Kuracie mäso

Kurací perkelt s koreňovým petržlenom (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen.* To bol štart na pokus jeho použitia aj v kombinácii s mäsom v podaní perkeltu. Neobjavil som síce „Ameriku“, ale chutilo nám neúrekom. Lahôdkový efekt bol zvýšený, teda aspoň u nás, i pečeným petržlenom na perkelte. Snažíme sa byť v jedení „dobrí“, lebo pri poslednej krvnej kontrole nám namerali vyššie hodnoty cukru. Podľa odborníkov by nám v našom snažení mala pomôcť aj dobrá „bezškrobová“ zelenina.

4-6
porcie
30 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...ešte olej a koreniny a je to všetko.
  2. Kuracinu som pokrájal na väčšie kúsky a opiekol na oleji. Potom som ich preložil na pomocný tanier.
  3. Vo výpeku som do sklovita orestoval pokrájanú cibuľu.
  4. Pridal som pokrájanú zeleninu, krátko orestoval.
  5. Posypal korením, pridal pretlačený cesnak a
  6. pikantný krém „Harissa“ (kto nemá, použije svojho „silného Piťa“, alebo iný života budič).
  7. Variaci, či dusiaci, sa komplet som dokončil navrátením opečených kúskov kuraciny,
  8. premiešal, zalial horúcim kuracím vývarom a „ozdobil voničkou“ vetvičiek tymianu.
  9. Po dobrej ½ hodine som mohol servírovaný perkelt doplniť kúskami opečeného petržlenu a „kostovníkom“ popriať dobrú chuť k obedu.
  10. Jeseň je síce už studená (dokonca aj sv. Martin prišiel k nám na bielom koni), ale jej farby zohrievajú aspoň oči a dušu.