Kurací kari kebab / chicken korma kebabs

Autor receptu: renata83

Kura na kari, ryza s fazulkami, susenou slivkou, poppadoms - indice krekry - chrumkavé "lokše" :-) http://www.google.co.uk/search?q=poppadoms&hl=en&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=dBxBT9LvLuKR0AXi4fyPDw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CA8Q_AUoAQ&biw=1280&bih=544

Suroviny

Postup

  1. Varte ryžu vo vriacej vode asi 10 minút, zlejte vodu, opláchnite v studenej vode a vráťte späť dohrnca. V druhom hrnci vate fazuľly asi 3 minútky, zlejte a pridajte k ryži. Pridajte pokrájaný koriander a slivky, ochuťte
  2. Kuracie prsia nakrájajte na väčšie kocký, zmiešajte s kari pastou (ja som použila len kari korenie) a bielym jogurtom. Zapnite gril.
  3. Napichnite na špajle a gilujte asi 10 až 15 minút. Počas grilovania otáčajte.
  4. Medzitým si rozpaľte olej na panvici. Pridajte cibuľu a resujte 2-3 minúty. Zvyšok kari pasty s jogurtom, v ktore se marinovali kura a dve polievkové lyžice vody, pridajte k cibuli a varte asi osem minút. Hotové mäso polejte omáčkou z kari, podávajte s ryžou a poppadoms