Kurací hrniec

Autor receptu: johny46

Neviem,či to tu už niekto publikoval ,ale napadol ma tento recept,keď som hútal čo navariť.Toto jedlo robím dosť často ,lebo je s ním minimum roboty a je veľmi chutné.

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý.Kura rozporcujeme,ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska ,tak isto aj cibuľu. Do hrnca dáme trochu oleja a rozložíme vrstvu zemiakov.osolíme ,okoreníme a dáme vrstvu kuracinky.Okoreníme grilovacim korením,pridáme vrstvu cibule a toto opakujeme do vyčerpania surovín.Množstvá neuvádzam,iba upozorním -je na to treba dosť veľký hrniec nakoľko také 1,5 kg kura/ také pripravujem ja / zaberie dosť miesta a nebojte sa dať dosť zemiakov lebo ich budete mať málo.
  2. Takto pripravený hrniec dáme variť asi na 1,5 hodiny ,len nesmieme zabudnúť priliať pred varením asi pol litra vody .Inak by to prihorelo.Všetky suroviny pustia šťavu ,ktorá dáva dohromady vynikajúcu chuť.Všetka šťava zo zemiakov,ktorú povačšine vylievame pri varení zemiakov tam zostáva . Je to maximálne jednoduchý recept ,no výsledok je prekvapujúci.Podávame s uhorkovým šalátom ale dá sa aj s kyslou uhorkou,alebo s kompotovaným ovocím,kto nemusí uhorky.