Kurací Gyros šalát

Autor receptu: miichchalko

60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si nastrúhame kapustu do väčšej misy. Odporúčam strednú hlavu, aby Vám to nakoniec nevypadávalo z misky. Pridáme na drobno nakrájanú kaliforskú papriku červenú aj žltú, pridáme konzervu kukurice (alebo hrášku) nedávame oboje, buď jedno alebo druhé. Pridáme nasekané na drobno kyslé uhorky. Všetko spolu premiešame.
  2. Kuracie prsia nakrájame na kocočky a orestujeme na oleji. Ja uprednostňujem slnečnicový olej. Restujeme asi 10 minút, no vlastne kým nebudú kuracie prsia hotové. Pred dokončením pridáme Celý balíček korenia Gyros, Najlepšie je od Vitany, ale ak iné nemajú,tak môžete použiť aj iné alebo si urobte doma svoje. Ešte raz opakujem Celý balíček korenia, lebo jedlo už nebudeme soliť a ani koreniť.
  3. Ak sú kuracie prsia s Gyros korením hotové, pridáme ich do kapustovej šalátovej zmesy. Necháme asi pol hodinu vychladnúť a pridáme majonézu. Ja si Majonézu robím sám, ale ak ju neviete robiiť, kúpte si veľkú Majonézu Helmans, Tá je podľa mňa s kupovaných najlepšia. Dobre to premiešame a podávame. Odporúčam šalát jesť buď samostatný s nejakým pečivom, ale najlepšie je to podľa mňa zakrútené v langoši. Dobrú chuť prajem, Dajte mi vedieť, či Vám chutil.