Kuracie prsia
Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)
Autor receptu: patricia8
Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti.* Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi
zachutilo v Anglicku, kde som sa ho naučila tak jesť ?
Dúfam, že vám bude chutiť.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé umyjeme a nakrájame kuracie prsia na kocky, také menšie, osolíme. Obalíme v Solamyle.
Taký trik ako obaliť kúsky - najľahšie je dať do zip sáčku Solamyl a v ňom obaliť kuracie kúsky.
- Dáme zohriať olej do panvice a pripravíme si 2 rozšľahané vajcia.
Kuracie kúsky obaľujeme vo vajciach.
- Keď ich máme obalené, dáme do oleja pražiť.
- Vyprážané by mali vyzerať takto.
- Pripravíme omáčku: Do hrnca dáme olej a opražíme cesnak.
Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu na kocky také cca 2 cm veľké.
Troška opražíme, nie do zmäknutia, paprika aj cibuľa musia byť také stredne opražené.
Pridáme nakrájaný ananás a tiež troška opražíme.
- Všetko podusíme na miernej teplote.
Pridáme jablčný ocot a povaríme.
- Pridáme kečup a premiešame.
- Ďalej pridáme sójovú omáčku a tak isto miešame.
- Nakoniec pridáme kryštálový cukor.
- Omáčku varíme aspoň 10-15 min a pridáme opražené kuracie kúsky, povaríme ešte 5 min.
- Ako príloha je najlepšia ryža. Mäsko s omáčkou je najlepšie, keď postojí, chute sa spoja a kuracie kúsky nasiaknu omáčkou.
Dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť prajem???