Kuracie prsia

Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)

Autor receptu: patricia8

Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti.* Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Anglicku, kde som sa ho naučila tak jesť ? Dúfam, že vám bude chutiť.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé umyjeme a nakrájame kuracie prsia na kocky, také menšie, osolíme. Obalíme v Solamyle. Taký trik ako obaliť kúsky - najľahšie je dať do zip sáčku Solamyl a v ňom obaliť kuracie kúsky.
  2. Dáme zohriať olej do panvice a pripravíme si 2 rozšľahané vajcia. Kuracie kúsky obaľujeme vo vajciach.
  3. Keď ich máme obalené, dáme do oleja pražiť.
  4. Vyprážané by mali vyzerať takto.
  5. Pripravíme omáčku: Do hrnca dáme olej a opražíme cesnak. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu na kocky také cca 2 cm veľké. Troška opražíme, nie do zmäknutia, paprika aj cibuľa musia byť také stredne opražené. Pridáme nakrájaný ananás a tiež troška opražíme.
  6. Všetko podusíme na miernej teplote. Pridáme jablčný ocot a povaríme.
  7. Pridáme kečup a premiešame.
  8. Ďalej pridáme sójovú omáčku a tak isto miešame.
  9. Nakoniec pridáme kryštálový cukor.
  10. Omáčku varíme aspoň 10-15 min a pridáme opražené kuracie kúsky, povaríme ešte 5 min.
  11. Ako príloha je najlepšia ryža. Mäsko s omáčkou je najlepšie, keď postojí, chute sa spoja a kuracie kúsky nasiaknu omáčkou. Dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť prajem???