Kura so syrom a so smotanou

Autor receptu: sovka62

Tento recept mi pred rokmi dala kolegyňa, robili podľa neho bravčové rezne. Keďže sme prakticky žili na hydinovej farme, vyskúšala som ho spraviť z kuraťa. A predstavte si, raz som ním ponúkla tú kolegyňu, od ktorej mám recept a ona tvrdila, že nikdy nič podobné nejedla a recept mi nedala.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kura zbavíme kože (kto ju mám rád, môže ju tam, samozrejme, nechať). Rozdelíme na porcie. Stehná a prsia rozdelíme na dve časti, aby sa lepšie prepiekli.
  2. Kúsky kuraťa osolíme. Syr postrúhame a premiešame s malou hrsťou hladkej múky, aby sa nezlepoval. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli. Kúsky mäsa obalíme najprv v hladkej múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanom syre. Kladieme na olejom vymastený pekáč. Obalené kúsky polejeme smotanou (najlepšia je šľahačková, aj mäsko je s ňou šťavnatejšie, ale cholesterol nepustí, takže teraz dávam len 10 %-nú).
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre (teplovzdušná 160, elektrická 180 stupňov a ako sa nastavuje plynová, to veru neviem) asi 50 minút do červena. Najlepšie chutia s ryžou.