Kura pečené so syrom a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Na toto dnes mali chuť naše vnučky, zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté, možno narobíme chute aj vám.

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura som rozdelila na porcie (dnes som pridala navyše dve stehná, lebo vnučky biele mäso nemajú radi). Na prsiach som nechala hornú časť krídla a prsia som rozdelila na dve časti. Stehná i prsia som v kĺbiku narezala, aby sa dobre prepiekli. Kožu som odstránila, u nás ju nikto nemá rád, vy si spravte ako máte radi. Mäsko som osolila.
  2. Pripravila som si múku, osolené a rozšľahané vajcia a strúhaný syr na obaľovanie. Do nastrúhaného syra som prihodila hrsť hladkej múky a premiešala, aby sa mi na mäso nelepil v hrčiach.
  3. Porcie som obaľovala v múke, vajciach a syre a ukladala na vymastený plech. Je to hotové za chvíľočku. Každý kúsok som poliala smotanou na varenie (kto si trúfa, môže šľahačkovou, je to oveľa lepšie, dlho som to tak robievala, ale možno to je dôvod, že dnes obaja berieme lieky na cholesterol).
  4. A teraz už len šup do rúry, vyhriatej na 180 stupňov, ak máte teplovzdušnú, alebo 200 v elektrickej. Plynová neviem, na mojej starej hajtre som zvykla otočiť gombík do troch štvrtín, ale veď vy si rúry poznáte. Ryžu som prepláchla na site, nechala odkvapkať a kým sa tak stalo, v liatinovom kastróle som zohriala olej.
  5. Na horúci olej som vysypala ryžu.
  6. Opražila som ju, ochutila soľou a vegetou a aby som ušetrila energiu, pokrievku som obrátila uchom dole a šupla som kastról na 25 minút do rúry pod plech s kuraťom.
  7. Po 25 minútach som ryžu vybrala a kura nechala piecť ďalších 25 minút. Tu je hotové kura.
  8. A tu sú nad kuraťom moje hladné vnučky. Prišli skôr ako som dovarila, v škole im odpadla posledná hodina, tak si museli počkať. Ale o to viac im chutilo. Normálne jedia slabo (najradšej by asi nejedli vôbec), ale teraz každá zvládla celé stehno. Na titulnom obrázku ale nie je stehno, je to horná časť pŕs s kúskom krídelka (to bola moja porcia). Tak dúfam, že som vám naozaj narobila chute.