Kura pečené obalené v hline (fotorecept )
Autor receptu: jerica
@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám všetka šťavička a chute bylín ostali v kurati. Takto pripavené kura zabalíme do vyváľkanej vytvarovanej hliny,kuriatko uzavrieme aby nám nikde neostala ani malinká fuga, ,( je to ako keď si predstavíte tvarovanie s plasteliny, len pre ilustráciu,), hlinu sme dostali od kamaráta , keramikára
8 porcií |
60 minút príprava |
180 minút na 160 °C |
Postup
- upečené kura skryté v hline
- obrázok zblízka , pred roztlčením hliny
- tĺčik funguje , prvé údery
- napätie je veľké
- dostávame sa do fáze rozbalovania
- ešte zopár jemných klepnutí , niečo začína vykúkať
- už je vidieť pečiaci papier , podarilo sa jemne odstrániť spečenú hlinu
- odbalené z hliny
- jemne odbalujeme pečiaci papier , už vykúkajú nohy
- vybalené ako bábätko,mäkulinké , len ho vybrať
- kuriatko preložíme do šikovného pekáča aj so šťavičkou , ktorá je v plienke(pečiaci papier)
- takto necháme na chvíľku v rúre opiecť do chrumkava , keď je dobrá rúra , stačí len chvíľka
- začíname porcovať
- pohľad do bruška , bylinky , paprička
- prisadnúť a nakladať , dobrú chuť , výnimočná chuť kuracích pŕs, šťavnaté veľmi chutné,
boli ja zapečené zemiaky s bešamelovou a syrovou omáčkou.