Kura pečené obalené v hline (fotorecept )

Autor receptu: jerica

@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám všetka šťavička a chute bylín ostali v kurati. Takto pripavené kura zabalíme do vyváľkanej vytvarovanej hliny,kuriatko uzavrieme aby nám nikde neostala ani malinká fuga, ,( je to ako keď si predstavíte tvarovanie s plasteliny, len pre ilustráciu,), hlinu sme dostali od kamaráta , keramikára

8
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. upečené kura skryté v hline
  2. obrázok zblízka , pred roztlčením hliny
  3. tĺčik funguje , prvé údery
  4. napätie je veľké
  5. dostávame sa do fáze rozbalovania
  6. ešte zopár jemných klepnutí , niečo začína vykúkať
  7. už je vidieť pečiaci papier , podarilo sa jemne odstrániť spečenú hlinu
  8. odbalené z hliny
  9. jemne odbalujeme pečiaci papier , už vykúkajú nohy
  10. vybalené ako bábätko,mäkulinké , len ho vybrať
  11. kuriatko preložíme do šikovného pekáča aj so šťavičkou , ktorá je v plienke(pečiaci papier)
  12. takto necháme na chvíľku v rúre opiecť do chrumkava , keď je dobrá rúra , stačí len chvíľka
  13. začíname porcovať
  14. pohľad do bruška , bylinky , paprička
  15. prisadnúť a nakladať , dobrú chuť , výnimočná chuť kuracích pŕs, šťavnaté veľmi chutné, boli ja zapečené zemiaky s bešamelovou a syrovou omáčkou.