Kura na šampiňónoch a rozmaríne (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept je môj vlastný výmysel, rada ho robím preto, že je chutný ale aj preto, že je jeden z tých mnohých, ktoré sú tu, že je všetko v jednom pekáči.

3
porcie
30 minút
príprava
60/10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Pretože ideme použiť zemiaky so šupkou, dôkladne ich umyjeme, ak treba za pomoci kartáčika a pokrájame na štvrťky, alebo polovičky. Kura rozporcujeme.
  2. Maslom si vytrieme pekáč, ja som robila v janskom, pridáme pokrájané a osolené zemiaky, ktoré posypeme celou rascou a cesnakom nakrájaným na plátky. Pridáme 2 menšie vetvičky rozmarínu.
  3. Na to navrstvíme šampiňóny, môžu byť čerstvé /ja som si zabudla kúpiť/, tak som dala krájané z konzervy.
  4. Medzitým si pripravíme porcie kuraťa tak, že ich posolíme, pod každú vsunieme pod kožu vetvičku rozmarínu, okoreníme korením 4 farieb a grilovacím korením. Uložíme na šampiňóny a obložíme plátkami masla. Pečieme zakryté.
  5. Cca 10 minút pred dopečením pekáč otvoríme a kura zhora zagrilujeme do chrumkava.
  6. Podávame s uhorkovým šalátom a sekne aj vychladený bažant. Dobrú chuť!